target-bg-illustration

Om oss

ILT Education är nordens ledande Edtech-bolag. Med närvaro i nio länder arbetar vi i en internationell miljö med tjänster som passar från förskolan till vuxenutbildning. Våra tjänster stöttar vår vision att alla har rätt till likvärdig utbildning. Vi brinner för våra produkter som gör skillnad för många barn och unga.

 

Learn more about ILT Education 

 

universal_01

Vår historia

Sedan 1990 har vårt mål varit att göra läromedel tillgängligt för alla. Idag erbjuder vi en hel kollektion av smarta verktyg som passar från förskola till vuxenutbildning. 

1990

Ända sedan starten, 1990, har vårt mål varit att göra läromedel tillgängligt för fler elever. Inledningsvis låg vårt fokus på Inlästa Läromedel för elever med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi. Vi började med kassettband och CD.

2008

Alla elever måste ha lika möjligheter att få kunskap och information, oavsett var i landet de bor och hur stora behoven är. År 2008 infördes prenumerationsformuläret för att skapa möjligheter för skolor och kommuner att erbjuda Inlästa Läromedel för alla elever.

2012

Jakob Skogholm började som CEO.

2013

ILT-appen lanserades hösten 2013 och gav eleverna möjlighet att komma åt deras Inlästa Läromedel var och när de vill. Detta innebar att kassetter, CD-skivor och Daisy-spelare inte längre var nödvändiga.

2015

Behovet av inkluderande utbildning med fokus på nyanlända studenter och studenter med ett annat modersmål växte. 2015 lanserades Begreppa. Begreppa ger både elever och lärare större flexibilitet i undervisningen.

2016

Vi nådde den magiska gränsen för en miljon användare! Vi bytte namn till ILT Inläsningstjänst och utökade vårt sortiment genom att bli återförsäljare för Viljas digitala bokhylla.

2017

I slutet av 2017 tecknade 280 kommuner Inlästa Läromedel och 234 Begreppa. Med hjälp av teknik utvecklar vi ständigt våra tjänster. I september lanserades den flerspråkiga digitala bildbokstjänsten Polyglutt.

2018

Under året utvecklade vi Polyglutt med nya funktioner och många nya språk. 2018 var också året då vi expanderade utanför Sveriges gränser, vi lanserade Polyglutt i Finland under namnet “Lukulumo”.

2019

I januari lanserades Polyglutt i Tyskland och i juni i Norge under namnet “Polylino”.

2021

“Polylino” lanserades i Österrike, Schweiz, Storbritannien, USA och Kanada. I september förvärvar vi den digitala boktjänsten Ugglo. Senare under hösten blir ILT återförsäljare av elevhälsoplattformen Allbry. 

2022

Under mars förvärvar vi Giglets ett Edtech företag som har sin bas i Skottland.

2023

I början på året byter vi namn till ILT Education. Vi förvärvar Educateit, digitala kunskapstest inför utbildning och arbete samt det norska bolaget Aski Raski. Detta är ett led i ILTs aktiva strävan efter att genom förvärv snabbare nå ut med fler produkter som gör nytta i elevernas vardag. Under våren lanserade vi den nya tjänsten Trovy, som erbjuder kvalitativa, ljudsatta artiklar på svenska och engelska från kända tidskrifter och magasin.

ILT Utbildning

Vi vill att alla våra kunder ska få ut så mycket som möjligt av våra produkter. Därför erbjuder vi utbildningar och workshops kring alla våra tjänster

arrow-blue

ILT Basic

Har ni precis skaffat tjänsten, har många nyanställda eller helt enkelt vill fräscha upp era kunskaper? Då är det här utbildningen för er.

arrow-blue

ILT - Fördjupning

Ni har haft tjänsten ett tag och vill nu ha lite konkreta förslag på hur den går att använda i praktiken. 

Boka någon av våra utbildningar!

Vi erbjuder utbildningar och workshops. Utbildningarna kan genomföras digitalt eller på plats hos er.

Prova gratis i 30 dagar

Nyfiken på att testa någon av våra tjänster?